Russell vezérletével mercedeses első sor az F1-ben Silverstone-ban

A hazai közönség előtt szereplő George Russell, a Mercedes versenyzője nyerte a Forma–1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzését Silverstone-ban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Forrás: MTI2024. 07. 06. 18:59
RUSSELL, George
George Russell, a Mercedes brit versenyzõje, miután õ érte el a legjobb köridõt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának idõmérõ edzésén a silverstone-i pályán 2024. július 6-án. Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves pilótának ez az idei második és pályafutása harmadik pole pozíciója, mellőle pedig márka- és honfitársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton startolhat majd.

Az első három rajtkocka brit versenyzőé lett, Lando Norris, a McLaren pilótája ugyanis harmadikként zárt, a negyedik helyről pedig a címvédő és háromszoros vb-győztes, az összetettben most is élen álló holland Max Verstappen (Red Bull) vághat neki a futamnak.

A másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez meglepetésre már az időmérő első szakaszában búcsúzni kényszerült, miután az egyik kanyarban kicsúszott és a sóderágyban ragadt. Emiatt piros zászlóval nagyjából 10 percre félbeszakították az edzést, Pérez pedig végül csupán a 19. rajthelyet szerezte meg.

A második részben Charles Leclerc-nek, a Ferrari monacói versenyzőjének a búcsúja volt a leginkább meglepő, ő a 11. pozícióból startolhat majd. Remek időmérőt teljesített viszont a német Nico Hülkenberg a Haasszal, mivel nemcsak bejutott a pole pozícióról döntő harmadik szakaszba, hanem ott hatodik lett, így nagyon kedvező helyről kezdi majd a viadalt.

Az 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor rajtol.

A teljes rajtsorrend:
   1. sor:
George Russell (brit, Mercedes)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
   2. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Max Verstappen (holland, Red Bull)
   3. sor:
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
Nico Hülkenberg (német, Haas)
   4. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
   5. sor:
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
   6. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Logan Sargeant (amerikai, Williams)
   7. sor:
Cunoda Juki (japán, RB)
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)
   8. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
   9. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
   10. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Pierre Gasly (francia, Alpine)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.